9330 Kapuvár, Fő tér 10. - Google térkép  |  Tel +36 96 241 211

e-mail:  hansagpatika@gmail.com

A A A

Gondozás

 

 

Látogasson el patikánkba, és vegye igénybe szolgáltatásainkat, mellyel igyekszünk az Ön segítségére lenni egészségének megőrzésében! Várjuk szeretettel!

Vérnyomás-mérés

A magas vérnyomás népbetegség. Már az emelkedett vérnyomás is károsodást okozhat a szervezetben, főleg, ha egyéb érrendszeri kockázati tényezők is jelen vannak. Téves az a felfogás, hogy előrehaladott életkorban magasabb vérnyomás-érték is normális, anélkül, hogy károsodást okozna. Éppen az idősebb emberek a veszélyeztetettek, ha magas a vérnyomásuk. A magas vérnyomás jelentős kockázati tényező az érrendszeri-, szív- és vesebetegségek kialakulásában.

 
 

Életmódunk, életvitelünk mozgásszegény, ezért testsúlygyarapodás, keringési és egyéb egészséggel kapcsolatos problémák már korábban jelentkezhetnek. Nagyon fontos az ellenőrzése egészségi állapotunknak. Mint alapinformáció a pulzus és vérnyomásmérés időben rámutathatnak az esetleges egészség változásokra.

 

Vércukormérés - 'Egy csepp figyelem' az Ön egészségéért Gyógyszertárunk az elsők között jelentkezett és vesz részt az Erős Antónia és a Magángyógyszerészek Országos Szövetsége által kezdeményezett, a Diabetes Világnapon indított országos vércukormérésben. Jöjjön Ön is vércukormérésre!

Magyarországon közel fél millió regisztrált cukorbeteg él, ugyanakkor még egyszer ennyi emberről vélelmezik a szakemberek, hogy diabetesben - azaz cukorbetegségben - szenved. A most indult - egyenlőre mintegy 70-75 gyógyszertárban, köztük nálunk is - végzett vércukormérést a Roche gyógyszergyár által felajánlott technikai eszközökkel, szakember segítségével végezheti akár Ön is, mindössze 195 forint anyagköltség-térítés ellenében.

Munkatársaink a mérési eredményt szükség esetén közlik az Ön háziorvosával. A szolgáltatást a gyógyszertárunk folyamatosan, de legalább egy éven át biztosítja pácienseinek.
 
 
Koleszterinszint-mérésA vér koleszterinszintjét rutin vérvizsgálat alkalmával szokták megállapítani, de ma már egy egyszerű tesztcsík segítségével is ki tudják deríteni, nem leselkedik-e ránk alattomos veszély magas koleszterinszint formájában.

Jobb mérni, mint megijedni
Különböző ajánlásokat találhatunk arról, kik és milyen gyakorisággal méressék vérük koleszterinszintjét. Elsősorban azoknak lehet fontos, akiknek családjában előfordult szív- és érrendszeri megbetegedés, illetve magas vérzsír-érték.
Fiatal felnőttkorban érdemes egyszer megméretni, hiszen öröklődő hiperkoleszterinémia (magas szérumkoleszterin-szint) esetén tudatos megelőzéssel sokat lehet tenni az érkatasztrófák megelőzéséért. Normális értékek esetén elég lehet 1-5 évente ellenőrizni a vérzsírok szintjét. Ha ennél magasabb koleszterinszintet mérnek, akkor sűrűbben kövessék egymást a mérések. Családi veszélyeztetettség, szívbetegség esetén akár három havonta is lehet mérni, hiszen egyetlen csepp vér elegendő hozzá. Pontos gyakoriságát orvos dönti el.

Benu gyógyszertár

Benu akcioink itt

Gyógyszerinformáció

OGYEI logo hiv

Magyar Gyógyszer

Magyar Gyogyszer m