9330 Kapuvár, Fő tér 10. - Google térkép  |  Tel +36 96 241 211

e-mail:  hansagpatika@gmail.com

A A A

gyumolcsAz emberi szervezet az aszkorbinsav külső forrásból történő bevitelére szorul, azaz nem képes a C-vitamin szintézisére, (míg az emlősök, néhány kivételtől eltekintve – képesek annak előállítására).
A C-vitamin a sejtek, kötőszövetek anyagcseréjében alapvető fontosságú. Hiányából eredő zavar esetén romlanak a sebgyógyulás feltételei. Fertőző betegségek lefolyása során a C-vitamin fokozott felhasználásra kerül, így a pótlásról gondoskodni kell.
A C-vitamin számos kombinációban, gyógyszerformában és kiszerelésben kapható antioxidáns, amely – különösen a téli hónapokban – az immunerősítés egyik alapja.

A C-vitamin készítményeknek igen nagy választéka kapható. Patikánk elsősorban gyógyszer-készítményeket ajánl, törekedve arra, hogy Ön különböző gyógyszerformák közül is választhasson.
- Béres C-vitamin 500 mg filmtabletta
- Cetebe® 500 mg retard kemény kapszula
- C-vitamin Pharmavit 1000 mg pezsgőtabletta
- Vitamin C EGIS 200 mg filmtabletta
- Novo C Plus lágykapszula - étrend-kiegészítő

Dr. Ráthonyi Emese háziorvosA téli hónapok gyakran csapadékos és borús időjárása, a hideg és az enyhébb napok váltakozása táptalajt biztosít a különböző vírusos megbetegedések számára. A C-vitamin pótlásában ilyenkor nem nyújt hathatós segítséget az elérhető hazai gyümölcsök és zöldségek szezonálisan beszűkülő kínálata.

gyumolcs 1A C-vitamin a szervezet számos anyagcsere-folyamatában nélkülözhetetlen nutriens, többek között a szabad gyökök semlegesítésében, az egészséges bőr megőrzésében, illetve az inak és csontok fejlődésében játszik kiemelt szerepet.

vitamin 7Szent-Györgyi Albert 1928-ban felfedezett egy addig ismeretlen vegyületet a mellékvesében, melyet azután sikeresen a paprikából is kivont. Később ezt nevezték el C-vitaminnak. A C-vitamin szerepéről, előnyeiről és esetleges mellékhatásairól. Az emberi szervezet képtelen az aszkorbinsav előállítására, így azt táplálékkal kell bevinnünk szervezetünkbe.

gyumolcs 5A megfázástól, influenzától tartva sokan kezdenek el különféle készítményeket vásárolni, ám ha nem figyelnek a sokszor azonos összetevőkre, túladagolás is lehet a vége – hívja fel a figyelmet Dr. Hankó Balázs, a Semmelweis Egyetem Klinikai Központjának főgyógyszerésze.
A túlzott C-vitamin a vesebetegeknek, a túl sok A-vitamin elsősorban a kismamáknak lehet veszélyes.

Benu gyógyszertár

Benu akcioink itt

Gyógyszerinformáció

OGYEI logo hiv

Magyar Gyógyszer

Magyar Gyogyszer m