9330 Kapuvár, Fő tér 10. - Google térkép  |  Tel +36 96 241 211

e-mail:  hansagpatika@gmail.com

A A A

szajÉrzékszerveink közül a szánknak több funkciója van, az ízleléstől kezdve a hangképzésen át az érzelmi életig... Ezért fontos, hogy egészséges legyen a leheletünk, ha a szájüregben valamilyen problémát észlelünk azonnal foglalkozzunk vele.

Ebben segít összeállításunk.

Különböző szájpanaszokra patikánkban az alábbi készítményeket ajánljuk:

  • Phlogosol oldat - helyi fertőtlenítő és gyulladáscsökkentő hatású készítmény
  • Septofort tabletta- fogínygyulladás, szájüregi fertőzések: afta, gombás fertőzések; protézis okozta szájüregi gyulladás, nyelvgyulladás, garatgyulladás és mandulagyulladás helyi kezelésére szolgáló készítmény.
szajA szájüreg és a garat nem egy steril környezet, mindenkinek van egy normál szájüregi mikrobákból és nem fertőző baktériumokból álló flórája. Ezt az egyensúlyban lévő flórát azonban megbolygathatja pl. egy fertőzés és ezzel gyulladást okozhat a nyálkahártyán.
A szájüreg és a garat nyálkahártyája ki van téve különböző fertőző ágenseknek: a külvilágból könnyen bejuthatnak a kórokozók, fertőzést okozva.
 
A szájüregi gyulladások hátterében azonban sokszor valamilyen általános megbetegedés is állhat (pl.: cukorbetegség, vérszegénység, vitaminhiány, máj- és veseelégtelenség).

A cikkből képet kapunk az aftákról, a herpeszek előfordulásáról, a szájnyálkahártya gyulladásról, a fogíny- és ajakgyulladásról.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható!
Forrás: WEBBeteg
szaj_vizsgalatA szájüreg vizsgálata elsősorban fogszakorvos, szájsebész, esetenként fül-orr-gégész, illetve gasztroenterológus szakorvos feladata.
A szájüreg vizsgálata magában foglalja a fogak, a szájüreget bélelő nyálkahártya, a nyelv, illetve a szájüreget határoló csontos képletek megtekintését, tapintását és eszközös vizsgálatát.
 
Amennyiben ezek alapján felmerül valamilyen betegség fennállásának lehetősége, úgy a vizsgáló orvos további képalkotó (röntgen, ultrahang, komputer tomográf [CT], mágneses rezonancia [MR] vagy eszközös [endoszkóp, aspirációs cytológia]) vizsgálatokat rendelhet el.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható!
A szájüreg-vizsgálat eszközeiről itt olvashat!
Forrás: Gasztroenterológiai Központok
szajszagA halitózis a bűzös lehelet. Ezt rendszerint bizonyos ételek vagy anyagok elfogyasztása vagy belégzése, fog- vagy fogínybetegség, esetleg a szájüregben lévő ételmaradék erjedése okozza. Az egész szervezetet érintő kórképek tünete is lehet, mint amilyen a májbetegség, a kezeletlen cukorbaj, a tüdő vagy a szájüreg betegsége.
 
A szájszagot általában nem bélrendszeri megbetegedés okozza. Ugyanis a nyelőcső és a gyomor között lévő záróizom (a nyelőcső alsó záróizma) a nyelés kivételével zárt állapotban van, így a gyomorból vagy a bél távolabbi részéből a szag nem tud feljutni. Azonban a nyelőcső vagy a gyomor daganata esetén kellemetlen szagú folyadék vagy gáz kerülhet vissza a szájüregbe.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható!
Forrás: Informed
szajszagA rossz lehelet, a kellemetlen szájszag (orvosi nyelven: halitosis) sok ember életét megkeseríti – akár úgy, hogy kellemetlen szagú a lehelete, akár úgy, hogy „menekül” beszélgetőtársa közeléből, mert nem tudja elviselni annak szájszagát. Többféle egészségi oka lehet a kellemetlen szájszagnak, és számos módja létezik annak, hogy enyhítsük vagy megszüntessük. Cikkünkben ezeket a lehetőségeket foglaltuk össze, abban bízva, hogy néhány igazán új tippet is megoszthatunk látogatóinkkal. 

Tizenhárom hasznos javaslat a rossz szájszag mérséklésére és megszüntetésére.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható!
Forrás: Natursziget

Benu gyógyszertár

Benu akcioink itt

Gyógyszerinformáció

OGYEI logo hiv

Magyar Gyógyszer

Magyar Gyogyszer m