9330 Kapuvár, Fő tér 10. - Google térkép  |  Tel +36 96 241 211

e-mail:  hansagpatika@gmail.com

A A A

Egy nő életében a legfontosabb periódus a várandósság, majd a szülés és a kisbaba táplálása, szoptatása, amire fel kell készülnie...
Most már nemcsak a saját, hanem a baba egészségét is szem előtt tartva kell táplálkoznia, ügyelve arra, hogy a baba fejlődéséhez szükséges vitamin- és ásványi anyagok eljussanak a szervezetébe.
A témában készített ínterjú Dr. Hegedűs Tibor nőgyógyász főorvossal, és szakmai összeállításunk ebben kíván segítséget nyújtani.

Patikánk az alábbi készítményeket ajánlja várandós és szoptatós kismamáknak:

Femibion® 0 tabletta
a babatervezés időszakára
Femibion® 1 filmtabletta
a terhesség korai szakaszától a 12. hétig
Femibion® 2 filmtabletta + kapszula
a terhesség 13. hetétől a szoptatás végéig
Femibion 0 Babatervezes 28x399677 2017 tn Femibion 1 D3 filmtabletta 30x617332 2016 tn Femibion 2 DMetDHA ftbl kapszula 60x60x586843 2017 tn
Dr. Czeizel Magzatvédő
multivitamin Plus 1 filmtabletta
a baba megszületése előtt és a várandósság 12. hetéig
Dr. Czeizel Magzatvédő
multivitamin Plus 2 filmtabletta + kapszula
a várandósság 13. hetétől a szoptatási időszak végéig
JutaVit Magzatvédő
terhesvitamin filmtabletta
a babatervezéstől a szoptatási időszak végéig
Dr Czeizel Magzatvedo Plus 1 filmtabletta 30x441794 2018 tn Dr Czeizel Magzatvedo Plus 2 ftbl kapszula 60x60x674247 2018 tn Jutavit Magzatvedo terhesvitamin filmtabletta 60x193397 2017 tn

Dr. Hegedűs TiborA várandósság minden pár, család és kismama életében az egyik legcsodálatosabb 9 hónap. A terhesség ugyanakkor – ahogyan a kifejezés is magában hordozza – egészségügyi szempontból megterhelő, mind a kismama, mind pedig a magzat számára. Előbbi esetében sok energiára és egészséges életmódra van szükség, hogy utóbbi ne szenvedjen hiányt a méhben történő hosszú fejlődés időszaka alatt. Ennek biztosítására javasolt a magzatvédő- vagy másképpen a terhesvitaminok alkalmazása. A témáról Dr. Hegedűs Tibor nőgyógyász szakorvost kérdeztük.

Kismama 2018 5A szoptató anya étrendjét az egészséges, kiegyensúlyozott táplálkozás alapelvei szabják meg. Naponta 4-5, esetleg 6 alkalommal étkezzen a mama, változatosan. Az étrend alapját a magas ásványianyag- és rosttartalmú, összetett szénhidrátokból álló teljes kiőrlésű gabonafélék, zöldség- és főzelékfélék, gyümölcsök alkossák, melyet ki kell egészíteni sovány hússal, húskészítményekkel, hallal, tejjel és tejtermékekkel.
A cikk teljes terjedelemben itt olvasható!
Forrás: WEBBeteg

Kismama 2018 1A leendő anyukának célszerű az ideális egészségi állapotot elérni a fogamzás idejére, hogy magzatuk optimális feltételek mellett tudjon fejlődni.
A cikk összefoglalja a terhesség és a testsúly összefüggését, az energia- és tápanyagszükséglet fontosságát, a vitamin-igényt a várandósság alatt. Útmutatást ad a kivánosság és a nassolás ügyében, miből, mit mennyit szabad.
A cikk teljes terjedelmében itt olvasható.
Forrás: Egészségkalauz

Kismama 2018 3A szerző - Antal Emese - diatetikus, szociológus. Előadásának témái: a várandósság alatti változások, súlygyarapodás, a napi vitamin- és ásványi anyag szükséglet, illetve azok hiányának kockázatai, az esetlegesen bekövetkező károsodások, az étrend és az étrend-kiegészítők szerepe az utódokra a terhesség alatt.
Az előadás pdf formátumban itt letölthető!
Forrás: Magyarországi Étrend-kiegészítő Gyártók és Forgalmazók Egyesületének honlapja (www.mekisz.hu)

Benu gyógyszertár

Benu akcioink itt

Gyógyszerinformáció

OGYEI logo hiv

Magyar Gyógyszer

Magyar Gyogyszer m