9330 Kapuvár, Fő tér 10. - Google térkép  |  Tel +36 96 241 211

e-mail:  hansagpatika@gmail.com

A A A
has_9Elég egy vékony cipő, havas, vizes úttest, máris felfázhat az ember, hólyaghurutot kaphat. De lehet, hogy a nyilvános WC a forrása egy bakteriális húgyúti fertőzésnek. Egy húgyvezetékbe szorult kő is okozhat vizelési, húgyúti problémákat. 

Összeállításunkban áttekintjük a húgyúti gyulladás, fertőzés, a felfázás következményeit, a húgyúti kővel kapcsolatos kérdéseket.

Gyógyszertárunk a problémák kezelésére az alábbi, vény nélkül kapható gyógyszer-készítményeket ajánlja:

 
- Rowatinex lágy kapszula
- Urogin belsőleges folyadék
- Urzinol bevont tabletta

gyomorrontas_12A nők negyede érzi ezeket a tüneteket vizeléskor élete során legalább egyszer, melyet egy kis odafigyeléssel akár meg is előzhetünk. Ha pedig gyakrabban kell a mosdóba szaladgálnunk, ne bagatellizáljuk el a problémát, és kezeljük lehetőleg minél előbb, hiszen a tünetek óráról-órára súlyosbodhatnak.

has_3A húgyúti fertőzések az embereket leggyakrabban érintő fertőző betegségek közé tartoznak, de többnyire nem járnak komplikációkkal. Főleg bakteriális fertőzésekről van szó, ritkán játszanak szerepet más kórokozók. A húgyúti fertőzéseket okozó kórokozók általában a húgycsövön keresztül jutnak be a húgyhólyagba.

saballoMegjelenési formái igen széles skálán mozognak, a népbetegségnek számító hólyaghuruttól az életveszélyes szepszisig (vérmérgezésig). Jelentőségük nem elhanyagolható a végstádiumú veseelégtelenség kialakulásában sem.

gyomorrontas_8A húgyvezetékben ritkán képződik kő, ha mégis akkor a vezeték kóros lefutása (fejlődési zavar, külső leszorítás) áll a háttérben. Gyakoribb azonban, hogy a vesében képződő kő valamelyik normál anatómiai szűkületben, méreténél fogva akad el. A tüneteket a kő elhelyezkedése, nagysága, típusa (felületének érdessége) határozza meg.
 

Benu gyógyszertár

Benu akcioink itt

Gyógyszerinformáció

OGYEI logo hiv

Magyar Gyógyszer

Magyar Gyogyszer m