9330 Kapuvár, Fő tér 10. - Google térkép  |  Tel +36 96 241 211

e-mail:  hansagpatika@gmail.com

A A A

Halasz K 1Az utóbbi hetekben, hónapokban meredeken emelkedett a COVID-19 újabb variánsa miatt a fertőzöttek esetszáma. Mivel az omikron esetében nem szerepel olyan egyértelműen a COVID vírusra jellemző tünet, mint az első szériában az íz- és szagvesztés, ezért, ha valaki lázas, köhög, tüsszög, felmerül a veszélye annak, hogy COVID-fertőzött, és a tesztelés az egyetlen módja az érintettség eldöntésének. A teszteléssel kapcsolatban számos kérdés merül fel bennünk, ezek megválaszolására Dr. Halász Katalin reumatológus főorvos asszonyt, a Szent János Kórház Kútvölgyi úti Rendelőintézetének szakorvosát kérdeztük, aki közel két éve oltóorvos is, hiszen a Kútvölgyi oltópont, így személyes tapasztalatai is vannak a COVID-tesztekről?

Nagy Zsuzsa borgyogyasz 1A szakorvosok már a járvány kezdetén, 2020-ban is felfigyeltek arra, hogy a betegek között több esetben különféle bőrproblémák is jelentkeztek. A COVID-19 vírus által fertőzött betegek több mint 20 százalékának volt, vagy van valamilyen bőrtünete is! Szakértőnket Dr. Nagy Zsuzsa bőrgyógyász szakorvost kérdeztük.

Fenyovary Eva2Egy megfelelő helyen lévő csinos kis anyajegy akár a szexepilje is lehet valakinek, ez tehát pozitívum. Szülőnek és gyermekének sokszor – nemtől függetlenül – testük ugyanazon a pontján található méretben, színben szinte azonos anyajegy. Ez a szoros családi kötelékre utaló „névjegy” szerepét tölti be. Hogyan alakul ki, veszélyes, vagy veszélytelen... A kérdésekre Dr. Fenyőváry Éva bőrgyógyász szakorvos válaszol.

Toth Eszter szemorvosEgészségünk védelme érdekében számos óvintézkedést megteszünk. A kutatások során, illetve a médiában azonban kevés szó esik a szem védelméről.
A téma kapcsán Dr. Tóth Eszter szemész szakorvost kérdeztük.

Grecsina Anna2A jól megérdemelt pihenés alkalmával a fürdőruha és a napszemüveg becsomagolása mellett figyelnünk kell egészségünk megőrzésére is. A napozás veszélyei, sérülések, rovarcsípések, emésztési problémák, vagy a szélsőséges időjárás okozta meghűlés következtében az utazókat váratlan és kellemetlen meglepetés érheti az utazás során. A gondosan összeállított útipatikáról Dr. Grecsina Anna gyógyszerészt kérdeztük.

Halasz K 12018-ban a KSH adatai szerint 144 000 ember dolgozott távmunkában. 2020-ban a COVID-19 pandémia megjelenését követően az elmúlt 10 év átlagát tekintve ez a szám megháromszorozódott, mára több mint 700 000. A home office-ban dolgozók között felülreprezentáltak a nők, a 25–44 évesek és a városban élők. A távmunka mozgásszervi panaszokkal járhat. Erről kérdezem dr. Halász Katalint, a Szent János Kórház reumatológus főorvosát.

- Mennyiben változhatnak a munkavégzés feltételei a home office kapcsán, hiszen az esetek legnagyobb részében számítógép mellett végezhető munkáról beszélünk?

Benu gyógyszertár

Benu akcioink itt

Gyógyszerinformáció

OGYEI logo hiv

Magyar Gyógyszer

Magyar Gyogyszer m