9330 Kapuvár, Fő tér 10. - Google térkép  |  Tel +36 96 241 211

e-mail:  hansagpatika@gmail.com

A A A

CSupor DezsoA vitaminok között a D-vitamin az emberi szervezet számára nélkülözhetetlen. Hiánya számos betegség forrása lehet. A téma kapcsán Dr. Csupor Dezsőt a Szegedi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Kar Farmakognóziai Intézetének oktatóját, egyetemi docenst, a Magyar Fitoterápiás Munkacsoport szakmai vezetőjét, az MGYT Gyógynövény Szakosztályának elnökét kérdeztük. A közelmúltban jelent meg hiánypótló könyve a PirulaKalauz, amely 260 gyógynövényről, vitaminról, ásványi és egyéb anyagról ad egységes elvek alapján rendszerezett, tudományos tényeken alapuló információkat.

Salacz GyorgyAmíg élesen látunk közelre és távolra, nemigen foglalkozunk a szemünkkel, ezt az adottságot természetesnek vesszük. Ha begyullad a szemünk, vagy a látás élessége romlik, rögtön fontossá válik a kérdés, hogy működik az ember szeme. Tehetünk-e valamit annak érdekében, hogy minél jobb állapotban tartsuk szemünket.
A kérdésekre Dr. Salacz György professzor emeritus válaszol, aki 1996 és 2004 között a Semmelweis Egyetem Szemészeti Klinika vezetője volt, számos hazai és nemzetközi szemészeti társaság tagja.

Fenyovary Eva2A bőr- és körömgombásodás az egyik legismertebb, ugyanakkor eltitkolt bőrbetegségek közé sorolható. A társadalmi előítéletek, a nem túl esztétikus tünetek az ápoltság hiányát keltik, amely szégyenérzetet vált ki a fertőzöttekből. Az előítéleteknek köszönhetően, illetve a hiányos ismeretek miatt a betegek a gyakran már csak kiterjedt fertőzéssel keresik fel a bőrgyógyászati szakrendeléseket, vagy fordulnak háziorvosukhoz.
A köröm- és bőrgomba betegségeivel kapcsolatos kérdésekre Dr. Fenyőváry Éva bőrgyógyász szakorvos, kozmetológus adja meg a válaszokat:

dr kormendy miklos n 468Itt a nyár, felnőttek, gyerekek a jó időt és a szabadságot kihasználva a nap legnagyobb részét a szabadban töltik. A nyári melegnek lehetnek kellemetlen mellékhatásaik is, ezek közé sorolhatjuk a különféle bogarak – hol veszélytelen, de akár életveszélyessé is válható – csípéseit.
Ezekről kérdeztük dr. Körmendy Miklóst, a Szent Imre kórház bőrgyógyászatának vezető főorvosát.

Fekete Ferenc

Dr. Fekete Ferenc urológus szakorvost a Magyar Szexuális Medicina Társaság vezetőségi tagját kérdeztük az idősödő férfiakat érintő problémákról
- Az elmúlt hetekben a koronavírus-pandémia okából sokan dolgoztak, - dolgoznak még ma is - otthon, home-office üzemmódban, így talán több idő jut a magánéletre. Ha valakinek éppen ebben az időszakban potencia-problémája volt, van, és Önhöz, a klinikához fordult, hogyan lehetett neki segíteni?

Balaicza ErikaMárcius van, közeledik a tavasz, de még mindig küzdeni kell az ilyenkor jelentkező fertőzéses betegségek ellen. A téli vírusok elleni védekezést nem ősz végén, tél elején kell elkezdeni. Egész évben erősítenünk kell immunrendszerünket. A vírusok, baktériumok legyőzéséhez szükséges erős védekezőrendszert nem lehet egyik napról a másikra felépíteni, de tény, hogy még most is meg lehet tenni az óvintézkedéseket.
Beszélgető társunk Dr. Balaicza Erika belgyógyász főorvos.

Benu gyógyszertár

Benu akcioink itt

Gyógyszerinformáció

OGYEI logo hiv

Magyar Gyógyszer

Magyar Gyogyszer m